Circle K etablerar fullserviceanläggning i Vä

Drivmedel, biltvätt, butik och kafé etableras på Skåneporten i Vä.

– Vä är porten till Kristianstad. Det har blivit tydligare i och med den nya dragningen av E22:an, konstaterar Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter.

Etableringen innebär att stadsdelscentret Vä ytterligare stärker sin position som den naturliga mötesplatsen i Vä. Drivmedelsstationen kommer erbjuda fullservice med biltvätt, butik och kafé.

– Vä är porten till Kristianstad. Det har blivit ännu tydligare i och med om dragningen av E22:an. Etableringen av Circle K stärker Vä som kommunikationsnod och blir dessutom ett positivt tillskott för alla de som bor, lever och verkar i Vä med omnejd, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter.

Circle K har ca 760 drivmedelsstationer anpassade för både personbilar och tung trafik. Av dessa är nästan 300 fullservicestationer som utöver drivmedel erbjuder fräsch och näringsriktig mat, gott ekologiskt och rättvisemärkt kaffe, biluthyrning och biltvätt. Varje dag besöks Circle K av en kvarts miljon kunder.

– Läget är idealiskt. Vi fortsätter att satsa på att bli en ännu tydligare matdestination och vi har stora planer för framtiden. Det handlar om att erbjuda människor god och hälsosam mat längs vägen och vara en plats där hela familjen ska kunna stanna för att äta, ta en paus och umgås, säger Ronny Lenander, fastighetsutvecklare på Circle K.

Circle K i Flädie utanför Lund är en fullservicestation med laddstationer.

Circle K har ett stort nätverk av snabbladdare längs med de mest trafikerade vägarna i Sverige. Nätverket utökas kontinuerligt.

– Ett exempel på det är Circle K i Vä som kommer utrustas med fyra laddplatser. Vår ambition är att vara elbilisternas förstahandsval längs vägarna och bli Sveriges största destination för snabbladdning och supersnabbladdning, berättar Ronny Lenander.

Byggstart är planerad till oktober – vilket gör det möjligt att anläggningen är i drift sommaren 2022.

– Vi upplever sedan tidigare ett mycket stort intresse, från ett flertal företag, att etablera på Skåneporten i Vä. Circle K:s etablering gör destinationen ännu mer attraktiv, avslutar Andreas Meyer.

 

 

 

KONTAKTPERSONER

Andreas Meyer, VD Skåneporten Fastigheter
andreas@skaneporten.se
070-8382238

Ronny Lenander, fastighetsutvecklare Circle K
Ronny.lenander@circlekeurope.com
070-5687012

© Copyright - Skåneporten