Skåneporten säljer fastigheter i Skåne

Skåneporten säljer fyra förvaltningsfastigheter i Skåne. Köpare är Acrinova. Affären omfattar två fastigheter i Lund, en fastighet i Helsingborg och handelsområdet Skåneporten i Örkelljunga.

Skåneporten äger, förvaltar och utvecklar servicehandelsfastigheter i goda trafiklägen i södra Sverige. Genom försäljningen frigörs kapacitet för att fortsätta vår tillväxtresa.

– Skåneporten har på kort tid och med stor framgång etablerat och utvecklat service- och handelsfastigheter centralt i Lund, Helsingborg och Örkelljunga. Acrinova är en stark och långsiktig ägare som på ett utmärkt sätt kommer att vidare förvalta och utveckla fastigheterna, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten.

På fastigheterna verkar en lång rad starka varumärken såsom, t.ex. Burger King, KFC, McDonalds, Circle K, ChopChop, Subway, Lindab, Hööks hästsport och Arken Zoo.

– Att ta marknadsandelar på strategiska platser som fastigheterna i Lund, Helsingborg och Skåneporten-beståndet i Örkelljunga är helt i linje med våra expansionsplaner. Att dessutom hitta befintliga fastigheter med väletablerade och kända varumärken känns tryggt och borgar för stabila kassaflöden. Därutöver kan vi använda vår kunskap inom projektutveckling och fokusera på att vidareutveckla området vid Skåneporten och de outnyttjade byggrätterna, säger Acrinovas VD Ulf Wallén.

Acrinova tillträder fastigheterna den 11 juni.

_

Cushman & Wakefield samt LA Partners har bistått säljaren och Bergman & Eek har bistått köparen i affären.

 

KONTAKT

Andreas Meyer
VD Skåneporten Fastigheter
andreas@skaneporten.se
070-8382238

© Copyright - Skåneporten