Skåneporten utvecklar område för mer volym- och lågprishandel i Blekinge

Skåneporten Fastigheter ökar sitt engagemang för att stärka handeln i Blekinge ytterligare. Ronneby kommun har valt Skåneporten som partner för att utveckla Viggenområdets andra och tredje etapp.

– Vi har en hög efterfrågan från butiker som vill etablera sig i Ronneby. Skåneporten är med sin expertis inom just trafiknära service- och volymhandel en perfekt partner för oss, säger Torbjörn Lind, näringslivschef i Ronneby kommun.

På området finns idag ett stort antal aktörer. Avtalet gäller Viggenområdets andra och tredje etapper om totalt cirka 100 000 kvm.

– Vad gäller etapp två finns möjlighet för omedelbar etablering. Vi har pågående diskussioner med ett antal olika butikskoncept som visat intresse för det aktuella området, säger Skåneportens VD Andreas Meyer och fortsätter:

– Parallellt med etableringar i etapp två driver vi tillsammans med Ronneby kommun en detaljplanprocess för etapp tre.

Skåneporten Fastigheter AB har de senaste åren växt fram som en aktiv aktör inom volymhandel i Skåne och Blekinge. Sedan tidigare utvecklar och stärker Skåneporten bland annat stadsdelcentret i Vä med nya verksamheter och driver detaljplan för Duverydsområdet i Karlshamn.

– Vi är glada över att Ronneby valt oss för att utveckla externhandel i sin kommun. Med vårt nätverk och spetskompetens inom detta ser vi fram emot att ta Viggenområdet till nästa nivå, säger Andreas Meyer.

– Blekinge växer och Ronneby är en stark tillväxtmotor i Blekinge. Det är därför naturligt att nya verksamheter etableras i Ronneby, vilket leder till att Ronneby kan erbjuda en ökad mångfald och fler arbetstillfällen, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér.

 

 

KONTAKT

Andreas Meyer, VD Skåneporten Fastigheter
andreas@skaneporten.se
0708-382238

© Copyright - Skåneporten