Skånes snabbaste laddningsanläggning invigd i Vä

Idag invigde Skåneporten och Nima Energy en av Nordens modernaste anläggningar för snabbladdning för tung trafik och personfordon.

Anläggningen i Vä utanför Kristianstad är utrustad med s.k. ultrasnabbladdare, med effekt på upp till 400kW per laddare.

– Upp till tio personbilar och tunga fordon kan ladda samtidigt. Planen är att framgent addera ytterligare tio laddare med totalt tjugo ladduttag. Fullt utbyggt kommer vår laddstation i Vä ha upp till trettio ladduttag, och då vara en av de större i Sverige, säger Linus Fransson på Nima Energy.

Nima Energy arbetar aktivt med etableringar av laddstationer i Norden med fokus på Sverige och Norge. Man räknar med att ha totalt 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026. Nima Energy och Skåneporten har sedan 2022 ett samarbete och har sedan tidigare ingått avtal om bland annat en större etablering på Duverydsområdet i Karlshamn.

– Satsningen på framtidens laddningshubbar är en naturlig del i den gröna omställningen och ett ytterligare steg i utvecklingen av Destination Vä som den ledande kommunikationsnoden i nordöstra Skåne, avslutar Johan Tegner, fastighetschef Skåneporten Fastigheter.

 

Bild: Camilla Palm (M), kommunstyrelseordförande Kristianstads kommun, inviger anläggningen i Vä

 

 

KONTAKT

Johan Tegner
0731-54 24 40
johan@lommategelfabrik.se

© Copyright - Skåneporten