Skåneporten köper av Coop i Åhus

Skåneporten Fastigheter förvärvar två fastigheter på Köpmannagatan 2 i centrala Åhus av Coop. I samband med affären ingår parterna ett långsiktigt hyresavtal avseende Coop-butiken.

Fastigheterna Stinsen 14 och 15 omfattar totalt cirka 2000 m2 uthyrningsbar yta.

– Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet som är att driva framgångsrika Coop-butiker under devisen Prisvärd Hållbar Matglädje. Vi är glada att få sälja till en lokal och långsiktig aktör som vi har ett gott samarbete med sedan tidigare och som med sin spetskompetens kommer att förstärka platsen som handelsläge ytterligare, säger Peter Mattisson, chef fastighet & etablering på Coop Kristianstad Blekinge.

Sedan tidigare har Skåneporten förvärvat stadsdelscentrat i Vä av Coop. Utvecklingen av den fastigheten pågår för närvarande.

– Försäljningen skapar goda förutsättningar för oss att fortsatt utveckla och uppgradera vårt butiksnät inklusive nyetableringar, säger Martin Runquist, VD Coop Kristianstad Blekinge.

– Fastigheterna är centralt belägna med närhet till både hamnen och Hamnleden. Vi är glada över att fortsätta samarbetet med Coop. Vi ser en stor utvecklingspotential för fastigheterna, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter.

Tillträde sker den 1 oktober i år.

_
Cronholm & Partners har varit rådgivare i affären.

 

KONTAKTPERSON

Andreas Meyer
VD Skåneporten Fastigheter
0708-382238
andreas@skaneporten.se

Skåneporten Fastigheter AB äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i trafikintensiva handelslägen i södra Sverige. Skåneporten är en tillgänglig mötesplats som erbjuder besökaren möjligheter till såväl information som mat och annan trafikrelaterad servicehandel.