Samarbete med Scanbygg i Åhus

Skåneporten säljer två fastigheter i centrala Åhus och inleder ett samarbete med Scanbygg gällande utvecklingen av kvarteret Stinsen. Syftet är att skapa ett livfullt citykvarter med bostäder kommersiell verksamhet i gatuplan.

 I höstas tillträdde Skåneporten fastigheterna Stinsen 14 och 15 i centrala Åhus. Sedan dess har ett visionsarbete pågått, med ambitioner om att skapa ett vitaliserat stadscentrum med nybyggda bostäder och kommersiella lokaler – inklusive en Coop-butik – på ett utmärkt läge.

Nu står det klart att Skåneporten säljer och går in ett samarbete med Scanbygg gällande utvecklingen av kvarteret Stinsen i Åhus.

– Skåneporten vill bygga stad och Scanbygg är en mycket duktig bostadsutvecklare. De har goda erfarenheter av liknande projekt, som de genomfört mycket framgångsrikt, säger Skåneportens VD Andreas Meyer.

Scanbygg har nyss avslutat projektet Hygrometern i Västra sjöstaden i Ystad. Inflyttning sker i april. Just nu arbetar Scanbygg med utvecklingen av ”Eslövs terrasser” i centrala Eslöv. Det nybyggda bostadskvarteret passar väl in i formen av den gamla stenstaden och har flera finesser som bidrar till förhöjd kvalitet för de boende. I anslutning till bostäderna finns, precis som i Åhus, en Coop-butik.

– Vi bygger och säljer högkvalitativa bostadsrätter i Skåne. Närhet till dagligvaruhandel och service ökar kvalitén ytterligare för de boende. När vi går in i ett projekt är vårt mål alltid att överträffa de boendes förväntningar – först då anser vi att arbetet är på en nivå som vi kan känna oss stolta över, säger Scanbyggs VD William Raihle och fortsätter:

– Att nu gå in i ett samarbete med Skåneporten i Åhus känns mycket bra. Jag är övertygad om att vi tillsammans med Coop och Skåneporten kommer skapa något fantastiskt. Kvarteret kommer vara till glädje inte bara för de som kommer att bo där utan också innebära ett lyft för hela staden.

© Copyright - Skåneporten