Skåneporten laddar för framtiden i Karlshamn

Skåneporten har tecknat avtal med Nima Energy om möjlighet till etablering av laddningshubbar med ultrasnabbladdare på Duveryd i Karlshamn. Satsningen på framtidens fordonsladdning är den största någonsin i sydöstra Sverige.

Skåneporten och Nima Energy har tecknat avtal avseende flera större laddningshubbar för laddning av elfordon vid Duverydsområdet. Platsen har identifierats som den allra bästa i Blekinge för etablering av en sådan anläggning.

– Duveryd i Karlshamn är ett utmärkt läge på flera sätt. Vi ser att området som Skåneporten utvecklar blir en destination i sig. Det är dessutom trafiknära och det finns rätt förutsättningar för god tillgång till effekt, säger Linus Fransson på Nima Energy.

Laddhubbarna kommer över tid tillsammans bestå av upp till 50 s.k. ultrasnabbladdare med effekt på upp till 360 kW per laddare. Hubbarna kommer över tid skalas upp för att möta en allt större efterfrågan i takt med att allt fler fordon drivs av el.

– I den gröna omställningen är den här typen av investeringar avgörande. Att skapa rätt förutsättningar för en hållbar utveckling är en viktig del av Skåneportens hållbarhetsarbete, säger Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter.

– Det råder ett positivt näringslivsklimat i Karlshamn vilket är en av anledningarna till att det är attraktivt för verksamheter att etablera i Karlshamn. Duveryd erbjuder dessutom det bästa kommunikationsläget samt en hög elkapacitet, vilket är attraktivt för många företag. Med satsningen på laddningshubbar tar vi nästa steg i utvecklingen av Duveryd som framtidens mötesplats, säger Johan Tegner, projektledare för Destination Duveryd.

– Karlshamn växer och företag väljer att satsa i Karlshamn. Den här etableringen visar att Karlshamn har förutsättningarna och möjligheterna för framtiden, säger Mathias Wijk, säger Mathias Wijk, etableringschef i Karlshamns kommun.

 

KONTAKT

Andreas Meyer, VD Skåneporten Fastigheter

0708-382238

© Copyright - Skåneporten