Nima Energy etablerar nya generationens laddare i Vä

Skåneporten Fastigheter har tecknat avtal med Nima Energy om att bygga en anläggning med s.k. ultrasnabbladdare i Vä. Laddarna har effekt på upp till 400 kW per laddare.

– Vi räknar med att ha de första sex laddarna på plats i september 2023 och då kan upp till 12 personbilar och tunga fordon ladda samtidigt. Ungefär ett halvår senare är planen att addera ytterligare tio laddare med totalt 20 ladduttag . Fullt utbyggt kommer vår laddstation i Vä ha upp till 32 ladduttag, och då vara en av de större i Sverige, säger Linus Fransson på Nima Energy.

El har blivit ett populärt fordonsdrivmedel, med en ständigt ökande efterfrågan. Destination Vä har ett perfekt läge för trafiknära servicehandel.

– Det är en attraktiv plats med närhet till både E22 och Kristianstad, med både närboende och förbipasserande som presumtiva kunder. Sedan är destinationen som Skåneporten byggt upp i Vä attraktiv i sig, med Circle K och med de ytterligare aktörer som är på väg in. Det fanns ingen tvekan när vi fick erbjudande om att etablera i Vä, säger Linus Fransson.

Nima Energy arbetar aktivt med etableringar av laddstationer i Norden med fokus på Sverige och Norge. Man räknar med att ha totalt 150-200 laddare fördelade över 25 laddstationer i drift 2023/2024. Nima Energy och Skåneporten har sedan 2022 ett samarbete och har sedan tidigare ingått avtal om bland annat en större etablering på Duverydsområdet i Karlshamn.

– Vi har ett bra samarbete och kompletterar varandra väl. Skåneporten etablerar trafiknära handel och vi vill etablera laddstationer. Det är en bra match, säger Linus Fransson.

– Med satsningen på framtidens laddningshubbar tar vi nästa steg i utvecklingen av Destination Vä som den ledande kommunikationsnoden i nordöstra Skåne, avslutar Johan Tegner, fastighetschef Skåneporten Fastigheter.

 

KONTAKT

Johan Tegner
0731-54 24 40
johan@lommategelfabrik.se

Johan Tegner, fastighetschef Skåneporten Fastigheter (t.v.) och Linus Fransson, Nima Energy (t.h.).

Översiktsbild, Destination Vä.

© Copyright - Skåneporten